22 Mart 2013 Cuma

Star söve Dekoratif Mantolama Sistemleri

STAR SÖVE DEKORATİF MANTOLAMA SİSTEMLERİ 7/24 DANIŞMA HATTI: +90 532 135 56 26 senolkuz@gmail.com


  STAR SÖVE Söve dış cephelerde kullanılan polistrenden yapılma hazır elemanlardır. Oldukça fazla model seçeneğiyle, farklı tasarımların yapılmasına olanak sağlamasıyla mimarlar ve tasarımcılar için bulunmaz bir kolaylık ve esneklik sağlar. 
Günümüz inşaat sektöründe çok değişik malzemelerden elde edilen metal alaşımlı, poliüretan, polyester, ahşap, beton ve doğal taşlardan işlenerek çok değişik modellerde ve ölçülerde hazırlanmış söveleri bulmak mümkündür. Bu söveler montaja hazır halde bulunurlar. Bu tür sövelere hazır söve denir. Hazır söveler içinde en çok uygulama payı polistren köpük (strafor) sövelere aittir. Çünkü polistren sövelerin diğerlerine göre; ekonomiktir,  uygulaması çok kolaydır, uzun ömürlüdür, istenilen şekillerde hızlı bir şekilde üretilebilir ve hafifdir.

   STAR SÖVE markası altında üretimini yaptığı söve grubunda; devamlı güncellenen ürün yelpazesiyle, gelişmiş üretim sistemleriyle sektörde önemli bir yere sahiptir.

   STAR SÖVEsöve her türlü estetik tarza ait söve modeline sahiptir. Sahip olduğu onlarca modelin yanında istenilen şekil ve ölçülerde üretim yapabilecek olanaklara ve makine kapasitesine sahiptir. 
                                                                      www.starsove.com
Polistrenden yapılan hazır söveler maliyet, kalite ve montaj kolaylığı açısından tercih edilmektedir. STAR SÖVE söve uygulamaları, yapılarımıza estetik kazandırması açısından inşaat sektöründe sıkca kullanılan bir ürün haline gelmiştir. 

İşçilik söve uygulamalarında çok önemlidir. Söve malzemesi ne kadar kaliteli olursa olsun doğru işçilik yapılmadığı sürece, cephenizde istenilen sonuç alamayabilirsiniz. Doğru söve malzemesini doğru işçilik ile uygularsanız uzun süreli kullanabileceğiniz şık ve estetik cepheler elde edebilirsiniz.

EPS HAKKINDA
  

    Genleştirilmiş Polistiren Sert Köpük (EPS-Expanded Polystyren Foam), stiren monomerin polimerizasyonuyla petrolden elde edilen, köpük haldeki kapalı gözenekli tipik olarak beyaz renkli bir termoplastik malzemedir. Özel üretimlerde taneciklerin uzun dalga ışınımı yansıtacak şekilde işlendiği gri/siyah tonlarında ürünler de mavcuttur.
   Polistiren taneciklerinin şişirilmesi ve birbirine kaynaşması ile elde edilen EPS ürünlerde, taneciklerin şişirilmesi ve köpük elde edilmesi için kullanılan şişirici gaz ‘Pentan’dır. Organik bir bileşen olan pentan, tanecikler içinde çok sayıda küçük gözeneklerin oluşmasını sağladıktan sonra, üretim sırasında ve üretimi takiben çok kısa sürede hava ile yer değiştirir. Açığa çıkan pentan gazı atmosferde zaten bulunan CO2 ve su buharına-H2O’ya dönüşür. Pentanın açığa çıkmasıyla, malzemenin bünyesinde bulunan çok sayıdaki (yoğunluğa bağlı olarak 1 m3 EPS’de 3-6 milyar) küçük kapalı gözenekli hücreler içinde durgun hava hapsolur. Malzemenin % 98’i hareketsiz havadır; %2’si ise polistirendir.
   Malzeme, küçük tanecikler halinde hammadde olarak temin edildikten sonra ön şişirme işleminden geçer. Bu sırada taneciklerin içindeki pentan gazı ile hava yer değiştirir ve malzemenin istenilen yoğunluğu bu aşamada büyük ölçüde sağlanır. Daha sonra özel silolorda dinlendirilen genleştirilmiş taneciklerin kalıp içerisinde su buharı yardımı ile birbirleriyle kaynaşması ve malzemenin özelliklerini kazanması sağlanır. Tanelerin birbiri ile kaynaşması sonucunda balpeteği görünümünde, arada boşluk kalmadan birbiri ile kaynaşmış çokgenlerin oluşturduğu sürekli bir kütle meydana gelir. Daha sonraki üretim adımları ise malzemenin kullanım sahasına (ısı yalıtım amaçlı veya ambalaj malzemesi olarak) göre değişiklik gösterir (+).
   Bilindiği gibi durgun hava, bilinen en ekonomik, çevre dostu ve mükemmel ısı yalıtım malzemesidir. EPS’nin üstün ısı yalıtım özellikleri çok sayıdaki taneciklerinin bünyesinde bulundurduğu durgun hava sayesindedir. Dünyada mevcut en iyi ısı yalıtımı sağlayan birkaç malzemeden biri olan EPS, aynı performansı, ülkemizde kullanılan diğer ısı yalıtım malzemelerinden daha ekonomik olarak sağlayan tek malzemedir.
Malzeme, esnek olan yapısı, darbe emiş özelliği ve mekanik dayanıklılığı sayesinde de bir çok ürünün koruma amaçlı amblajlanmasında kullanılır ve ambalajlanan ürünlerin hasar görmelerini engeller. Ayrıca, hem ısı yalıtım özelliği hem de koruma özelliği sayesinde EPS’in özel tipleri gıda malzemelerinin de amblajalanmasında kullanılır.

   Üretiminin enerji yoğun olmaması, üstün teknik özelliklerine rağmen ekonomik olmasının diğer önemli sebebidir. Etkin mekanik dayanımın yanında şişirici gazın çok kısa sürede hava ile yer değiştirmesi, ürünün performansının kullanım ömrü boyunca sabit kalmasını sağlar. Kalınlığı azalmaz, ısı iletkenliği artmaz, mekanik özellikleri değişmez ve diğer özelliklerinde de zamanla hiçbir bozulma meydana gelmez.
   EPS, kullanım sahasına göre istenilen yoğunluklarda üretilir. Özellikleri yoğunlukla istenilen yönde değiştirilebildiğinden malzeme israfına ve gereksiz maliyet artışlarına sebep olmaz. Isı yalıtım amacıyla genellikle 15–30 kg/m3 yoğunluklarda; ambalaj malzemesi olarak kullanım amacıyla da 20-100 kg/m3 yoğunluklarda üretilmektedir. Bitmiş ürün olarak EPS, hafiflik, kolay işlenebilirlik ve diğer malzemeler ile kompozit ürünlerin imalatında kullanılabilirlik gibi özelliklere de sahiptir.
   Bütün bu özelliklerinin yanı sıra EPS, %100 geri dönüşümlü bir malzeme olması ve bünyesinde bulundurduğu malzemelerin atmosfere ve ozon tabakasına zarar vermemesinden ötürü çevre dostu bir malzemedir. EPS’nin özel tipleri ayrıca, gıda maddelerinin amblajlarında bile kullanılabilen ve insan sağlığına zararlı olmayan bir üründür.
   EPS ürünler, levha, boru veya önceden şekil verilmiş elemanlar halinde, yapıların ısı ve ses yalıtımında ve ambalaj sanayiinde yoğun bir şekilde kullanılırlar. EPS ürünlerin ayrıca, binalarda duvar malzemesi olarak kullanımından, soğuk hava depolarının yalıtımına, soğuk bölgelerdeki karayolu yapımına, zeminlerin takviyesine, gemiler için can simidi ve can yeleği yapımına kadar sayılması mümkün olmayan; hafifliğin, dayanımın, kolay şekil verebilmenin, kolay uygulayabilmenin ve düşük ısı iletkenliğinin önemli olduğu bütün uygulamalarda sınırsız kullanım alanı vardır

DOKULAR
  

A) KUM DOKULU KAPLAMA

4 kat özel karışımlı akrilik ve kum püskürtülerek uygulanır. Yağmur, güneş, don, asit ve darbe dayanımı yüksektir.


B) DÜZ DOKULU KAPLAMA
Özel karışımlı akrilik malzemenin kalıp yardımıyla straforun üzerine uygulanması ile elde edilir. Yağmur, güneş, don, asit ve darbe dayanımı yüksektir


AVANTAJLARIMIZ
  
·        Çekirdek malzemesi 28-30 dansite EPS ürünlerdir.     
·        Söve yüzeyinde kullanılan sıva  akrilik esaslıdır.
·        Kullanılan reçineler tamamıyla ithaldir
·        Üzerindeki kaplama güneşin UV etkilerine karşı koruma sağlar.                      
·        Sıva ve EPS’ nin uyumu mükemmeldir.
·        Isı, ses ve su yalıtımı sağlar.
·        % 60 yakıt tasarrufu sağlar.                
·        Söveler 2 m/tül halinde üretilmektedir.
·        Yüksek mukavemetli ve estetiktir.                   
·        Yeni yada eski her türlü yapıda rahatlıkla kullanılabilir.
·        Uygulaması temiz ,hızlı ve kolaydır.                 
·        Depreme, doğal afetlere ve bina oturmalarına dayanıklıdır.
·        Sınırsız  model ve tasarım seçeneğine sahiptir.             
·        İnsan sağlığına zarar vermez çevrecidir.
·        Su ve nemden etkilenmez.                   
·        Muadili malzemelere göre hesaplıdır.
·        Yüzeyine su almaz,dört mevsim koşullarına dayanıklıdır.                     
·        Montajında konstrüksiyon gerektirmez. Kolay monte edilir.
·        Sıva yüzeyi sert  ve aynı ölçüde elastiktir. Çatlama yapmaz.
·        Hafifliğinden dolayı binaya ek yük getirmez. Kolay taşınır. Çürümez ve kokmaz.
·        Yüzeyi dış cephe boyası ile boyanabilir.
·        Detay çözümleri zarif ve tamamlayıcıdır.
·        Ekonomiktir

KALİTEMİZ
  

Star Söve kalite yönetimini, üretim kalitesinden hizmet zamanlama koordinasyonuna kadar üretimin ve dağıtımın her aşamasında hissedersiniz.



Bayilikler Veriyoruz..
  


   Bayilik başvurularınız için lütfen 0 532 135 56 26 , 0 542 260 67 03 , 0 372 268 09 66 arayabilirisniz



TASARIM G